Facebook Instagram Twitter Youtube
Home

Inschrijven jeugd- en opstapcompetitie 2020

Meteen inschrijven voor de jeugd- of opstapcompetitie?
Ga naar het inschrijfformulier.

Ieder lid van BC Pijnacker is ook automatisch lid van Badminton Nederland, onze badminton bond. Badminton Nederland organiseert ieder jaar verschillende competities en voor jou speciaal de jeugd- of opstapcompetitie.

In deze competitie speel je tegen verschillende andere verenigingen in de regio Zuid-West, waar onze club deel van uitmaakt. Zo kun je de vaardigheden die je in de les hebt geleerd in praktijk brengen.

De jeugdcompetitie wordt in 2020 gehouden van eind februari t/m begin juni. Daarvoor en daarna zijn er reserveweekeinden waar wedstrijden naartoe verplaatst kunnen worden. Het is nu tijd om je in te schrijven omdat de bond de komende maanden aan de slag gaat met de indeling.

Iedereen die meegedaan heeft met de jeugdcompetitie 2019 was weer erg enthousiast! Niet alleen omdat ze het badmintonspel spelen tegen andere kinderen dan hun eigen clubgenoten, maar ook omdat het gezellig is om met je team naar een andere stad af te reizen en in een andere sporthal te spelen.

Badminton Club Pijnacker streeft ernaar dat ieder jeugdlid competitie gaat spelen omdat wedstrijden erbij horen en kinderen hiervan beter badminton gaan spelen.

Als je je opgeeft voor deze jeugdcompetitie 2020 dan moet je op de data die in het later te verstrekken competitieschema vermeld staan komen spelen, tenzij je natuurlijk absoluut niet kunt omdat je ziek bent. Maar er wordt wel van je verwacht dat je zoveel mogelijk aanwezig bent op de aangegeven data zodat het team compleet is.

De opstapcompetitie is voor de echte beginners onder ons (klein en groot) die weinig of geen ervaring hebben met het badmintonspel en het competitie spelen. Het doel van de opstapcompetitie is een ‘laagdrempelige’ competitie voor beginnende spelers.

Voor meer informatie over de opstapcompetitie verwijzen we je naar de de pagina op deze website.


Voor de ouders

Het lijkt ons erg leuk wanneer u als ouder langs komt om uw kind te komen aanmoedigen tijdens de thuis- en/of de uitwedstrijden. Begin 2020 spreken we af welke ouder(s) rijden naar de uitwedstrijden. Daarnaast zullen we ook afspreken wie er bij welke thuiswedstrijd zal zorgen voor wat drinken en een versnapering voor zowel het eigen team als het team waartegen gespeeld wordt. Ook nemen we mee welk BCP-team bij een thuiswedstrijd iets eerder komt om te helpen bij het opzetten van de netten. Meer informatie over de competitie vind u op de website.

Speeldata Jeugd- en Opstapcompetitie

Er wordt altijd op een zaterdag of een zondag gespeeld. In de Opstapcompetitie kan in overleg met de tegenstander een woensdagmiddag voor de jongsten en een vrijdagavond voor de oudere jeugd worden afgesproken. In de Jeugdcompetitie kan ook een vrijdagavond als avond worden gekozen om een wedstrijd naar toe te verplaatsen mocht dit nodig zijn, echter komt dit weinig of niet voor.

De exacte speeldata zijn nog niet bekend, maar de weekeinden zijn wel globaal bekend, zodat u er al enigszins rekening mee kunt houden:

15 of 16 februari 2020
7 of 8, 21 of 22, 28 of 29 maart 2020
4 of 5, 18 of 19 april 2020
9 of 10, 16 of 17, 23 of 24 mei 2020
6 of 7 juni 2020.

Let op: indien er teams kampioen worden in de jeugdcompetitie, dan worden zij geacht mee te doen met de Regio Kampioenschappen voor Regioteams op 13 juni 2020.

Voor de opstapcompetitieteams is er een slottoernooi op 13 juni 2020 waar iedereen aan mee mag doen.

Je speelt maximaal 5 wedstrijden thuis en 5 wedstrijden uit.
Thuiswedstrijden worden meestal gespeeld op zondag om 13.00 uur in de Viergang. Dit kan een enkele keer afwijken.

Het kan voorkomen dat een tegenpartij niet kan spelen op de aangegeven data. In overleg mag dan gespeeld worden op de data die als reserve zijn aangegeven door de bond. Die zijn niet vermeld in bovenstaande lijst.

Kosten

De kosten zijn € 20,-- per persoon. Na inschrijving volgt er hiervoor een factuur van de penningmeester in de mailbox.

Let op

  • Zonder invullen van dit inschrijvingsformulier is deelname niet mogelijk;
  • Aanmelden dient voor 15 oktober 2019 te zijn geschiedt;
  • Tijdens deze jeugdcompetitie is het verplicht om bij iedere wedstrijd het T-shirt van onze club te dragen (met het logo van onze sponsor(s) indien van toepassing), mits er T-shirts voorradig en verkrijgbaar zijn bij de club;
  • Elke speler dient bij iedere wedstrijd vermeld op het competitieschema aanwezig te zijn tenzij door ziekte dit echt niet mogelijk is;
  • Elke speler dient beschikbaar te zijn in de reserveweekends om eventuele verplaatste of afgebroken wedstrijden (uit) te spelen;
  • Deelnemer gaat akkoord met het betalen van € 20,--.

Inschrijven

Klik hier voor het inschrijfformulier