Facebook Instagram Twitter Youtube
Home Jeugd
Jeugd

 

Welkom bij de jeugd van BC Pijnacker!

 

Leuk dat je komt kijken! Je komst op deze site betekent waarschijnlijk dat het je leuk lijkt om te leren badmintonnen. Goed nieuws: je bent aan het goede adres! In het menu links in beeld onder de knop 'Jeugd' vind je meer pagina's met meer informatie. Onder de knop 'Informatie jeugd' is er informatie te vinden over de tijdstippen waarop we spelen en de contactgegevens van ons jeugdbestuurslid. Kijk gerust rond en hopelijk tot ziens in een van onze hallen!

In 2014 won een jeugdteam die in de jeugdcompetitie speelde de Sportprijs Pijnacker-Nootdorp. De jury vond het een uitzonderlijke prestatie dat zij in 2013 de derde plek konden bereiken op het Nederlands Kampioenschap voor Regioteams 2013. Tijdens de avond van woensdag 23 april werden er filmpjes vertoond van de genomineerden, en het fimpje van ons team is hier te zien:

 

In 2015 werd het team met één ander meisje dan het jaar ervoor opnieuw genomineerd voor deze prijs maar won de prijs zelf dit keer niet. Ook van deze nominatie is er een filmpje gemaakt:

 

 • Informatie jeugd   ( 10 Artikelen )

  Algemene informatie

  Training woensdagavondBij de Badminton Club Pijnacker kan je al vanaf je 6e jaar terecht tot en met het jaar waarin je 18 wordt. De jeugdafdeling bestaat op dit moment uit ongeveer 75 kinderen waarin al deze leeftijden zijn vertegenwoordigd.

   De jeugdtrainingen zijn op:

  • Zaterdagochtend: 08.30 tot 10.30 uur in de Sporthal de Viergang (trainers: Richard Giorgi, Tim Jansen, Demi Brehler, Laura de Haan en Remco van der Lee)
  • Woensdagavond: 18.00 tot 20.00 uur in de Sporthal Emerald (trainers: Hans Macaré, Tatum Kouwenhoven en Kyra van der Heij)

  Als je competitie wilt spelen kan dat van februari tot en met mei in de jeugdcompetitie of de opstapcompetitie. Je wordt dan ingedeeld op sterkte en speelt met minimaal twee jongens en twee meisjes en maximaal met drie jongens en drie meisjes in één team. Thuiswedstrijden worden gespeeld op zondagmiddag vanaf 13:00 uur. Voor uitwedstrijden hangt dit natuurlijk af van de tegenstander. Als je wat ouder wordt is het ook mogelijk om mee te gaan doen met de seniorencompetitie op doordeweekse avonden of een keertje in te vallen.

  Het is mogelijk om op maandag- en woensdagavond (zie senioren) vrij te spelen. Verder wordt elk jaar in september het zilveren-shuttle toernooi gespeeld. Dit toernooi wordt georganiseerd door vijf verenigingen in de buurt, namelijk BCP, BC Delft, DEO (Nootdorp), Schipluiden en Den Hoorn. Hierbij wordt in poules met kinderen van alle verenigingen gestreden om de prijzen. Aan het eind van het seizoen en aan het einde van het jaar wordt het Ouder-Kind toernooi gespeeld. Hierbij is het de bedoeling dat de jeugdleden samen met een ouder spelen, maar je kan natuurlijk ook een broertje/zusje of een vriendje vragen. Ook is er één keer per jaar een kampweekend.

  Contributie
  Contributie wordt per kalenderjaar betaald, te voldoen voor 1 maart. Als je in de loop van een jaar lid wordt, dan wordt een evenredig deel van de contributie berekend, verhoogd met het inschrijfgeld. Dit bedrag dient na ontvangst van de acceptgiro voldaan te worden. Met eventuele vragen kunt u terecht bij de penningmeester.
  Gironummer: 3970160, t.n.v. penningmeester BCP te Pijnacker.

  Mocht je nog vragen hebbben stuur dan een bericht naar ons jeugd bestuurslid.

 • Jeugdcompetitie   ( 21 Artikelen )

  Competitie voor de jeugd

  Ieder jaar kunnen jeugdleden van de BCP meedoen met de jeugdcompetitie Regio Zuid-West van de badmintonbond. De teams worden ingedeeld naar sterkte en leeftijden.

  Nieuw met de jeugdcompetitie badminton? Lees dan hier er meer over.

  Tijdens de competitie zijn de uitslagen te vinden op deze website via het menu links onder Jeugd - Competitie.

  Overzicht competitieregels

  Meer informatie is te vinden op de website van de badminton bond.

 • Jeugdkamp   ( 16 Artikelen )
  Ieder jaar houdt BC Pijnacker weer een kamp weekeinde voor de jeugd. Steeds met een ander thema. De jeugdkampen zijn een groot succes bij de badmintonjeugd.
 • Overzichten en uitslagen   ( 9 Artikelen )
  De jeugdcompetitie wordt georganiseerd door onze badminton bond: Badminton Nederland.
 • Overzichten en uitslagen   ( 8 Artikelen )
  De jeugdcompetitie wordt georganiseerd door onze badminton bond: Badminton Nederland.
 • Clubkampioenschappen   ( 2 Artikelen )

  Ieder jaar wordt er in een weekeinde van november de Clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden. In poules van zo gelijk mogelijke niveau's strijden de kinderen om een zo hoog mogelijke plaats. Wat hebben de kinderen tijdens de trainingen geleerd? Dat wordt tijdens de clubkampioenschappen duidelijk.
  De wedstrijden zijn altijd singles.
  De winnaar van de eerste poule bij de jongens en de winnaar van de eerste poule bij de meisjes mogen zich clubkampioen van het jaar bij de jeugd noemen.

 • Clubkampioenschappen Uitslagen   ( 3 Artikelen )
 • Toernooien   ( 16 Artikelen )

  Bij Badminton Club Pijnacker is het belangrijkste toernooi altijd in november: de jeugd clubkampioenschappen. Verder is er samen met 5 andere badmintonverenigingen het Zilveren Shuttle Toernooi.

  rjc2014-velo-kidsNaast competitie spelen is voor iedereen ook belangrijk toernooien te spelen. Heeft men ambitie om een goede badmintonner te worden, dan is het spelen op verschillende toernooien belangrijk omdat men dan meer wedstrijdervaring krijgt. Talentvolle jeugd speelt op de Junior Master toernooien. Dat zijn toernooien van een zeer hoog niveau. 

  Een toernooi van een normaal "clubniveau" is het Regio Jeugd Circuit. Dit is een reeks van 6 toernooien die gehouden wordt in de periode van september t/m februari.

  Nog een belangrijk toernooi is de Regio Jeugd Kampioenschappen in februari. Op dit toernooi, georganiseerd door de badminton bond, wordt uitgemaakt wie de beste badminton jeugd van onze Regio Zuid-West is.

  Verder zijn er dan nog de open clubtoernooien waaraan je kunt meedoen van verschillende verenigingen.

  Voor een lijst met toernooien kijk hier of bij de badminton bond.


  Een impressie van het Zilveren Shuttle Toernooi 2017.