Facebook Instagram Twitter Youtube
Home Jeugd Jeugd competitie Voor het eerst...
Jeugdcompetitie: voor het eerst...


Voor diegene die voor het eerst meedoen volgt hier een korte uitleg. Als je nog nooit competitie gespeeld hebt en je bent een beginnende badmintonner, kijk dan eens bij de Opstapcompetitie.

De wedstrijden

Je speelt tegen een andere club één keer thuis en één keer uit. Behalve als je een anderhalve competitie speelt, dan speel je een aantal wedstrijden nog een keer (tegen een club waartegen je al gespeeld hebt).

Rijafspraken en uitwedstrijdenLucas

Als alle speeldata bekend zijn maken we rij-afspraken met de ouders voor de uitwedstrijden. Hiervoor ontvangen de ouders een uitnodiging om te komen naar Sporthal De Viergang tijdens de les van kun kind op een zaterdagochtend. Het is de bedoeling dat iedere ouder een keer een team naar de locatie rijdt waar de uitwedstrijd plaats vindt van de tegenstander en ook als begeleider optreedt.

Thuiswedstrijden

De thuiswedstrijden worden gehouden in Sporthal de Viergang en in Sporthal de Koningshof oftewel ‘Het Baken’. Dit staat aangegeven op het competitieschema die je ontvangt.

Tijdens de thuisduels moet de tegenstander netjes worden ontvangen en is het de bedoeling dat wij als ontvangende club tellen bij elke wedstrijd. Ook heeft elk team een keer zaaldienst. Dat houd in dat je dan eerder naar de hal moet komen om de netten op te zetten en na afloop weer op te ruimen. Dit staat aangegeven op het competitieschema. Tijdens thuiswedstrijden moet er ook iemand zorgen voor een drankje voor de tegenstander (zelf meenemen van thuis). Ook dit wordt afgesproken tijdens de “rijafspraken-bespreking” in De Viergang en later weergegeven op het competitieschema.

Frank en SimoneTeammap

Ieder team ontvangt een zogeheten teammap waarin alle informatie zit.

Teamcaptain

Ieder team heeft een teamcaptain. De teamcaptain neemt contact op met de competitieleider(s) als er problemen zijn met het team in de vorm van een ziek teamlid waar vervanging voor nodig is of een ander probleem zich voordoet die de teamcaptain zelf i.s.m. andere teamleden en/of hun ouders niet kan oplossen.

De competitie zelf

Er zijn 3 competitie onderdelen: de mixcompetitie, de jongenscompetitie en de meisjescompetitie. Teams in de gewone mixcompetitie spelen twee herenenkels, twee damesenkels, één heren- en één damesdubbel en twee gemengde dubbels. Teams in de jongens- of meisjescompetitie spelen vier enkels en vier dubbels.

Tot slot

Badmintonclub Pijnacker streeft ernaar dat ieder jeugdlid competitie gaat spelen omdat wedstrijden erbij horen en kinderen hiervan beter badminton gaan spelen.