Facebook Instagram Twitter Youtube
Home Jeugd Jeugdkamp Jeugd kamp 2019
Jeugd kamp 2019 Afdrukken E-mail
Geschreven door Kim Kerklaan   
maandag, 23 september 2019 09:22

 

altVrijdagmiddag 6 september was het dan zover, het BCP kamp 2019! Net als elk jaar stond het kamp weer in het teken van een thema, en dit keer was het thema Disney. Dat was ook te merken, de Viergang krioelde namelijk van de Disney-figuren! Ondanks de slechte weersomstandigheden vertrokken we met veel zin richting de kamplocatie.

Eenmaal aangekomen begon het kamp met een onverwachte speurtocht, namelijk de zoektocht naar onze tenten. Een slinger auto's reed van hot naar her over de kamplocatie, en uiteindelijk vonden we ons knusse tentenkamp.
Na het uitpakken van de spullen en het inrichten van onze slaapplekken, was het tijd voor het eerste spel, namelijk een spannende tocht door de bossen. In het pikkedonker gingen de verschillende groepjes een voor een op pad, met een kaart waarop de route uitgestippeld was. Natuurlijk waren er groepjes met en zonder goede kaartlezers, maar uiteindelijk kwam iedereen weer veilig en wel aan bij het kamp, waar lekkere warme knakworstjes ons op stonden te wachten.
Vervolgens bestond de rest van onze eerste avond voornamelijk uit het spelen van veel spelletjes, waarvan vele doorgingen tot in de late uurtjes.

De volgende ochtend begonnen we onze dag met het ontbijten in de gezamenlijke tent. Een bodempje leggen was wel nodig, want na het ontbijt begonnen we aan de zeskamp. In verschillende teams deed iedereen zijn stinkende best om zo'n goed mogelijke score neer te zetten. De spellen vereisten een goede samenwerking, maar dat was in alle teams geen enkel probleem!
's Middags was het na de lunch tijd voor het tweede spel van de dag, en dat was iets heel vets, om twee uur brak er namelijk een oorlog uit op het kampterrein: we gingen lasergamen! Bewapend met lasergeweren trokken team rood en blauw het bos in om de andere groep van hun levens te beroven. Na drie felle rondes in teams en een free-for-all, probeerde de jeugd met een aantal handicaps de leiding te verslaan. Maar, ook al was het 28 tegen 7, de leiding won alsnog door het spel slim te spelen.
Een dag vol leuke activiteiten gaat snel, en voor we het wisten stond de bonte avond al voor de deur! Deze bestond uit quizzen, uitbeeld-spellen en zelfs een kleine disco! De sfeer zat er goed in, en het was wederom een super gezellige avond!
Zondag was alweer de laatste dag van het kamp, wat vloog de tijd voorbij! Gelukkig gingen we niet naar huis voordat we nog een laatste spel hadden gespeeld: het Postbodespel. De jeugd moest proberen om zoveel mogelijk post te bezorgen in de verschillende, in het bos uitgezette brievenbussen. Het enige probleem was, dat deze werden bewaakt door de razendsnelle leiding. Iedereen was bloedfanatiek, en er werd met hoge snelheden door het bos heen gerend, een geslaagd laatste spel dus!
Eenmaal terug op het kampterrein werd de prijs uitgereikt voor het beste groepje, en kreeg iedereen een oorkonde.
Alle spullen waren inmiddels gepakt, en moe maar voldaan reden we terug naar Pijnacker. Al met al kunnen we zeker zeggen dat het een onwijs leuk, gezellig en geslaagd kamp was. Op naar volgend jaar