Algemeen nieuws

Het leukste weekend van het jaar is alweer voorbij. Het BCP jeugdkamp 2024

Alle politieagenten, brandweermannen en dokters waren uitgerukt om samen met elkaar een superteam te maken die alle noodgevallen tot een goed einde moesten brengen. Vrijdag vertrok iedereen vanaf de Viergang richting het YMCA Kamphuis in Driebergen. Eenmaal aangekomen en ingetrokken ging de eerste test van start: het kiezen van een commandant die de teams tijdens het kamp zou helpen. Dit ging via een snel proces waarbij de teams op hun intuïtie moesten vertrouwen. Tijdens het eerste echte spel in de avond zaten ook twee gratis droppingen inbegrepen. De leiding was namelijk de weg een paar keer kwijt. De vier teams gingen hard aan de slag om de missie te volbrengen en de juiste personen te vinden en veilig terug te brengen. Daarna hebben is er een prachtig kampvuur gemaakt en het spannende spel weerwolven gespeeld. Zo is de avond gezellig afgesloten.

Zaterdag ging van start met het brandweerparcour. Ook wel bekend als het beroemde zeskamp. Hierbij zijn er onder andere katten uit bomen gered, is er vuur gemaakt en geprobeerd baby’s veilig over te brengen. De baby’s werden alleen niet altijd goed gevangen, maar gelukkig hebben de teams later op de dag een mooi ziekenhuis voor deze baby’s gebouwd. De teams hebben goed gebruik gemaakt van de voordelen die ze kregen van de commandanten, die gekozen waren op de eerste dag. Zo heeft een team slim gebruik gemaakt van hun voordeel-aansteker bij het maken van het vuur door hiermee de lucifers aan te steken. Na het avondeten kwamen de quizmasters, stunters, dansers en alle zangers en zangeressen het podium op om hun optreden te doen voor de bonte avond. Hierbij kwam de leiding met een 112-medley en zijn er veel muziekquizzen gedaan. Om de avond gezellig af te sluiten hebben we er een feestje van gemaakt en weer heerlijk bij het kampvuur gezeten.

De laatste dag was erg belangrijk voor de leiding. Ze waren ziek en moesten genezen worden. Dit kon echter alleen met het juiste medicijn (de goede kleur jellybean). Ze hebben genoten en gehuild van alle medicijnen die ze ontvingen. Uiteindelijk heeft elk team ervoor gezorgd dat iedereen van de leiding weer gezond naar huis kon. Hierna hebben we genoten van het zonnetje en heerlijk gesprongen op het springkussen. Maar de spellen waren nog niet voorbij. De ‘Minute to win it’ finale moest nog komen. Het belangrijkste spel van het hele weekend. Wie zou de winnaar worden van dit 112-badmintonkamp? Dat zijn de FBI-Unicorns geworden. Er werd afgesloten met het kiezen van het thema van volgend jaar. Met een ruime meerderheid is dit thema Halloween geworden. Het weer was het hele weekend perfect, er was namelijk geen druppel regen gevallen.

Halverwege de terugreis begon het weer met regenen. Het kamp had dus geen uur langer moeten duren. We kijken er weer erg naar uit om volgend jaar met z’n allen op kamp te gaan. Komen jullie weer?